Page 1
wine
Standard

Каним Ви на по чаша вино в първата седмица на есента

Дегустация на вина от Винарска изба „Братя Минкови” на 25 септември

 

Виното е сред най-разпространените алкохолни напитки с от 7 до 15% алкохолност, предпочитани от милиони хора по цял свят, независимо дали към обяда, вечерята, десерта или по специален повод (по-често пенливите вина).

 

Дали заради невисокото съдържание на алкохол или пък заради изискания  елегантен вид – еденици са хората, които не консумират нито един вид вино.

 

А те са много – освен бели, червени, оранжеви и розета, пенливи, искрящи и непенливи, сухи, полусухи и т.н. и т.н, вината вътре във всяка категория се дялят на сортове – шардоне, сира, траминер, ризлинг, каберне совиньон, мерло, пино ноар и стотици други!

 

Интересно е, че абсолютно всяко вино може да бъде подложено на лабораторни изследвания и да се установи неговата алкохолност, захарност, обща киселинност, относително тегло и фенолна запасеност, но те не са показателни за качеството и вкуса. При еднакви стойности на две изследвани вина те могат да имат съвършено различни вкусови качества. Разбира се, да не забравяме и индивидуалните особености и възприятия на отделния човек, реакцията на вкусовите рецептори, асоциациите, които прави за едно и също нещо и т.н.

 

Обонятелните ни рецептори могат да възприемат по-голяма гама от аромати, отколкото са думите в българския език. Точно затова при описанието на едно вино се разчита на все още ненапълно стандартизирани термини и начини на изразяване. Това е световна практика. С други думи – професията на сомелиерите никак не е лека и не е просто забавна, а си е доста отговорна и важна, за да можем всички ние винаги да се наслаждаваме на перфектно вино, независимо от повода.

 

И все пак – когато си избираме вино не разчитаме винаги на експертите, нали? И няма как да е така, разбира се. Как избирате виното, което купувате? Какво гледате? Знаете ли как да дегустирате виното си, когато Ви го поднасят в ресторанта?

 

Каним Ви при нас, в E-motion Club, където заедно „да надникнем в тайната градина“ на Винарска изба „Братя Минкови“.

 

На 25 септември (четвъртък) освен че ще опитаме от първокласните им вина от сортовете шардоне, сира и каберне совиньон ще научим и малките тайни на изкуството да опитваме и да се наслаждаваме на вина.

 

Очакваме Ви в 19.30 часа в Английския ни салон да открием новия сезон на дегустации в E-motion Club.

 

Вход: 20 лв.

За резервации: 0888 88 62 40

Покана за дегустация на вино

 

Snooker
Standard

Снукър турнир за любители на 19 юли

Лято е, но много от нас все пак не са на море, а в София.

Но и тук формите на забавление никак не са малко, особено в E-motion Club :)

 

За да разнообразим съботния ви ден на 19 юли, организираме Снукър турнир за любители.

Турнирът ще започне в 11 ч., като жребият ще се тегли на място, преди началото.

Форматът ще бъде 2 от 3 /финал 3 от 5/.

 

Такса за участие: 10 лв.

Комплмент от E-motion Club за всички участници: кафе и безалкохолно.

 

Препоръчителното, но не и задължително, състезателно облекло за снукър се състои от тъмни обувки, тъмен панталон и фланелка с яка.

 

Присъединете се към Facebook събитието – тук.

За заявка на участие и за въпроси: 0888 886 240

 

За вдъхновение – вижте интервюто с Ивайло Пеков, който направи фурор на Европейското първенство по снукър :)

Standard

Вечер на диалектите 2 – с Ивайло Захариев и Димитър Живков на сватба във Враца

След като с Деница Шопова и Мус „се разходихме до морето“ и вече сме далеч по-подготвени за разговори с местни хора в Бургас, Варна и околностите, е време да вдигнем летвата и във втората Вечер на диалектите да обърнем внимание на Северозападна България.

 

С актьорите Ивайло Захариев и Димитър Живков „ще отидем на сватба“ във Враца. Разбира се, гостите на сватбата ще са от най-различни населени места от цялата околност :)

 

Всички сме чували трудни за произнасяне и за превеждане думи и изрази от този край на България, но повярвайте, има още много с какво да бъдете изненадани.

Самият Димитър Живков е от Враца и това е един от неговите любими култови врачански лафове: Кое а тавА, къде Оди нощно време по керемидите, яде на бабичките щипките и каа “ЖМДРЪЦ” – па тавА а маждрамУняк.

 

Събитието е второто от поредица Вечери на диалектите, с които искаме да покажем богатството на българския език и да Ви осигурим забавление, докато си припомняме и разказваме непреведими от български на български език срещи и разговори.

От екипа на Секцията за българска диалектология и лингвистична география, част от Института за български език към БАН отново ни помогнаха с подготовката, за което им благодарим.

 

Дата: 16 юли (сряда)

Начало: 20:00 ч.

Адрес: ул. „Йерисалим“ 1, E-motion Club, Chesterfield залата

Вход – свободен!

 

Нека Ви представим специалните гости – те са били състуденти в НАТФИЗ и се радваме, че с нашата Вечер на диалектите ги срещаме по един така хубав повод :)

Ivailo Zahariev 2Ивайло Захариев нашумя с ролята на доброто ченге Мартин в сериала „Под прикритие“. Завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. В момента е актьор на свободна практика. Дебюта си на екрана прави с филма “Номер 1″ на режисьора Атанас Христосков и продуциран от БНТ. Друг филмов проект, в който участва е “Пистолет, куфар и три смърдящи варела” на режисьора Георги Костов.

Освен на телевизионни и кино проекти, Ивайло се посвещава и на театрални такива. Участва в „Железният светилник”, спектакъл на Великотърновския театър „Константин Кисимов“ и в „Агенти“, спектакъл, продуциран от Шуменския театър „Васил Друмев“. С тези два спектакъла пътува много из страната и се среща с хора от най-различни населени места.

 

Dimitar Zhivkov

Димитър Живков е от Враца :) и също е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. Той е част от трупата на Сатиричния театър в София. Но е работил и в театрите в Сливен и Стара Загора. Играе в сериалите “Недадените” и “Отплата”.

Носител е на наградата на Аскеер 2013 в категорията „Изгряваща звезда” за ролите на г-н Димитров, Здравко, Бабата, Взводния, Снайпера, Анна, Йоцко, Веси, Баце Мише, Спас Певеца, Стрина Милетка в авторския си моноспектакъл „Живак“ Текста, посветен на особения светоглед, манталитет и чувство за хумор на врачани, написва сам.

Emotion club 477
Standard

Вечер на диалектите с Деница Шопова и Мус – да се подготвим за лятото на морето

Случвало ли ви се е да не разберете думите на местни хора в отдалечени на родното ви място град или село?

Със сигурност. Всички сме имали възможност да се убедим колко е богат българският език.

Понякога случките наистина са много комични и дълго след това ги разказваме на приятели и познати.

Предлагаме ви на 22 юни (неделя), от 19 ч. заедно с актьорите Деница Шопова и Мустафа Масърлиев – Мус да се подготвим за лятото на българското черноморие. Ще проверим как общуват хората от София и Бургас и има ли шанс за разбирателство между Гоце Делчев и Варна :) Разчитаме и на всички гости да споделят по някоя забавна случка.

Събитието е само първото от поредица Вечери на диалектите, с които искаме да покажем богатството на българския език и да се забавляваме, докато си припомняме и разказваме непреведими от български на български език срещи и разговори.

Благодарим за подкрепата и помощта за тази инициатива на екипа на Секцията за българска диалектология и лингвистична география, част от Института за български език към БАН.

 

Дата: 22 юни (неделя)

Начало: 19:00 ч.

Адрес: ул. „Йерисалим“ 1, E-motion Club, Зелената зала

Вход – свободен!

Смях – гарантиран!

Denica Shopova 4

Деница Шопова е родена в София и е водеща актриса в Националният Музикален театър.  За ролята й в „Края на дъгата“ медиите писаха „Джуди Гарланд се прероди на „Раковски“. Гледали сме я и в “Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”, ”Исус Христос суперзвезда” ,Искри от Бродуей” , Българи от старо време”, Цигански барон”, Веселата вдовица”, Аладин с Денко Проданов, Стефан Рядков, Весела Делчева и др.”. Деница е определяна като универсална актриса – тя може всичко – пее, танцува и влага много страст в ролите си.

MusМустафа Масърлиев – Мус е роден в Гоце Делчев. В момента изучава Актьорско майсторство за драматичен театър в ЮЗУ “Неофит Рилски” Благоевград. Първата му изява пред публика е още на 11 годишна възраст. Споделя, че енергията, с която го зареждат изявите пред публика, е неописуема. Възхищава се на българските актьори от старата гилдия, но не подражава на никого.

Част от ролите му са Съпругът в “Хоровод” от Артур Шницлер; Алеко в “Цигани” от А. С. Пушкин; Бенедикт в “Много шум за нищо” от Уилям Шекспир; Д-р Чапман в “Далавера за леваци” от Майкъл Куни. Участвал е на Интернационален театрален фестивал в Серес, Гърция през 2012 и 2013 година.

whiskey
Standard

Вечер в компанията на семейство Grant’s на 29 май в E-motion Club

На 29 май (четвъртък) ще сме домакини на семейство Grant’s :)

В Chesterfield залата на E-motion Club лично посланикът на Grant’s за България Калоян Александров ще представи брандовете, които ще дегустираме: 

20140424_192308

Grant`s Family Reserve, уиски, притежаващо комплексен, чист и плодов вкус. “То преобразява представите за качество”, пише Джим Мъри в Jim Murray’s Whisky Bible 2010.

Grant`s Sherry Cask, отлежава в дъбови бъчви, в които преди това е съхранявано Олоросо шери. Това придава на уискито характерни дъбови нотки с привкус на шери.

Grant`s Ale Cask, е единственият скоч, който завършва отлежаването си в бурета за тъмна бира (Edinburgh Strong Ale), използвайки съчетанието на майстортво и страст за варене на бира и дестилиране. Това му придава кремообразен, малцов и меден вкус.

Grant`s  12 YO, е уникален бленд от само най-добрите сингъл малц и зърнени уискита, всяко отлежало в дъбови бъчви в продължение на минимум 12 години. След това уискито отлежава в бърбън бъчви за още шест месеца, което дава плътност и изключително богатство на вкуса.

Grant`s  25 YO, 25 годишна смес от 25 малцови и зърнени уискита, включително и най-първото заложено уиски от Girvan distillery. Характеризира се с нежна, особена сладост.

 

William Grant & Sons Ltd е независима, семейна и многократно награждавана дестилерия, основана през 1886г. и днес управлявана от пето поколение наследници.

Основателят Уилям Грант е бил забележителен човек. Роден през 1839 г. в малкото градче Дъфтаун, още от най-ранна възраст работил какво ли не. Имал девет деца – седем сина и две дъщери.

Но истинската му кариера започнала в дестилерията “Морлах”. Именно там Уилям Грант усвоил тайнството на правенето на уиски. Работел здраво, пестил пари и мечтаел как един ден ще има своя собствена дестилерия. На 50-годишна възраст мъжът с деветте деца взел смело решение – напуснал работа и през 1886 г. заедно със семейството си положил първия камък от основите на собствената си фабрика. Продажбите поел неговият зет Чарлз Гордън. Първите бутилки търговецът продал в Глазгоу. Той обиколил 181 барове и пъбове, преди да продаде първата каса уиски. Изисква се изключителна воля и упоритост да продължиш, след като пред носа ти са хлопнали 180 врати поред с все един и същ отрицателен отговор. Но Гордън продължил, защото вярвал в продукта.

 

Ако вече сте опитвали – значи знаете защо :)

Ако все още не сте – значи е крайно време!

 

whiskey

29 май (четвъртък).

От 19:30 ч.

Вход: 30 лв.

 

E-motion Club, Младост 1, ул. „Йерусалим“ 1 (срещу Пикадили).

 

За резервации: 0888 88 62 40

Местата са ограничени.

E-motion_Snooker_Open
Standard

E-motion Snooker Open 6 на 25 май 2014 г.

На 25 май (неделя) предстои шестият кръг на E-motion Snooker Open – турнирът, който среща ценителите на снукъра и на перфектните условия за игра в E-motion Club.

E-motion_Snooker_Open

Начало: 10 ч.

Схема: директна елиминация.

Формат на срещите: 3 от 5.

 

Гарантиран джакпот: 1000 лв.

 

Такса за участие: 25 лв.

Такса за участие на лица под 18 г.: 15 лв.

 

Краен срок за записване: 24 май (събота), до 15:00 ч.

Потвърдете записването си по e-mail: office@emotionclub.bg

За допълнителна информация: 088 888 6240

 

Ето и класирането до момента:

2014_05_21_E-motion Snooker Open

Засега Георги Величков е пълен фаворит с пет поредни победи.

 

Напомняме, че последният от веригата ни турнири носи двойни точки на участниците!

 

Dress code: Състезателното облекло от тъмни обувки, тъмен панталон и състезателна фланелка с яка е пожелателно за всички участници, но не е задължително.

 

Турнирът се провежда с подкрепата на Kilbeggan и Dimello.

Дегустация на уиски в E-motion Club
Standard

Четвъртък вечер в компанията на специални опушени уискита, дегустация за ценители на 15 май

Поредната ни специална дегустация в Chesterfield залата на E-motion Club ще бъде на 15 май (четвъртък).

Този път ще бъдат дегустирани изкушенията:

 

Kalin Vrachanski v E-motion Club

THE BLACK GROUSE – шотландско смесено уиски, което се прави от The Famous Grouse и отлежали малцови уискита.

BOWMORE DARKEST 15YO – oтлежало в бъчви от бърбън и от шери, което прави вкуса му богата комбинация от аромати и вкусове, с шоколадови, торфени, малцови и плодови тонове.

DALMORE CIGAR MALT – най-добрият Мастър Блендер в света, Ричард Патерсън, е създал това уиски за себе си, защото е страстен любител на пурите.

LAPHROAIG TRIPLE WOOD – „Laphroaig не е уиски за всеки ден (е, освен ако не сте принц Чарлз), но със сигурност е уиски, което ще направи деня ви специален.“, пише авторката на Fresh Cuts of Life.

 

Още много любопитни факти ще научите от нашите партньори от Maxxium, официален представител на марките за България.

Висококачествените пури са гарантирани от „Табак Маркет“.

 

Дегустация на уиски в E-motion Club

15 май (четвъртък)

От 19:30 ч.

Вход: 30 лв.

 

За резервации:

0888 88 62 40

Местата са ограничени. Обещаваме да има много и приятни изненади :)

Клуб на почитателите на Ало, Ало! в България 1_
Standard

Клуб на почитателите на „Ало, Ало!“ в България – началото бе поставено с участието на самите Хелга, Хер Флик, Ивет, Мими, Грубер и Крабтрий

На 19-ти март в E-motion Club основахме Клуб на почитателите на „Ало, Ало!“ в България.

Защо?

Защото този сериал може да ви разсмее отново и отново, дори да знаете на изуст репликите на героите.

А ние в E-motion обичаме забавлението, смеха и истински добрия хумор.

 

Събитието беше със специалното участие на английските актьори и техните колеги, направили дублажа на български език.

Макар че гостуваха в България само за няколко дни, английските ни гости успяха да отделят време и за верните си фенове в нашия клуб. Благодарим на преводача Златна Костова, защото без нейния ентусиазъм, любимците на всички почитатели на „Ало, Ало!“ изобщо нямаше да посетят нашата родина.

Клуб на почитателите на Ало, Ало! в България 1_

Бяхме подготвили видео визитки на актьорите с откъси от любими епизоди. Емблематичните сцени, реплики от които са навлезли в ежедневието (като например „Слушайте внимателно, няма да повтарям“ и „Добрутро“), разсмяха дори английските гости.

 

Актьорите-дублажисти (Ева Демирева, Венета Зюмбюлева, Иван Райков, Стефан Димитриев, Веселин Ранков) бяха представени, като всеки от тях демонстрира промяната на гласа си, когато влиза в различните роли.

Клуб на почитателите на Ало, Ало в България 3_

Английските гости заявиха, че според тях „Успехът на сериала в България се дължи на перфектния превод и на перфектния дублаж. Ние знаем, че да се дублира е изключително умение и благодарим на колегите от България.“

 

Любимците на публиката Хелга (Ким Хартман), Хер Флик (Ричард Гибсън), Ивет (Вики Мишел), Мими (Сю Ходж), Грубер (Гай Сайнър), Крабтрий (Артър Бостром) се чувстваха изключително комфортно в Английския салон на E-motion Club и вечерта продължи до късно в непринудени разговори с българските им колеги и почитатели.

 

Клубът ще се събира веднъж месечно, ще се прожектират избрани сцени и ще се забавляваме отново и отново с любимия сериал.

 

Ако искате да получите информация за следващата среща, можете да заявите желанието си на pr@emotionclub.bg, както и да ни следите във Facebook и Twitter.