Page 1
Emotion club 453
Standard

Как се прави един детски рожден ден незабравим?

Детските рождени дни винаги са изпитание за родителите. Kакво ще се хареса на децата? Как да ги забавляваме достатъчно, че да не правят бели и задължително да е безопасно? Да не се повтаряме с рождените дни на другарчетата на детето ни, да не е прекалено скъпо, храната да е качествена, тортата  да е красива и вкусна… Детски център, вкъщи, или другаде? Въпросителните са милион и една. Няма верни и грешни отговори. Има по-сполучливи детски партита и недотам удачни такива.

Затова – ето го нашия опит да помогнем за най-страхотния детски рожден ден – този на вашето дете.

Избягайте от тривиалните решения и изберете нестандартна локация за тържеството, която да предлага няколко много ключови неща: простор, безопасност  (без остри ръбове и опасни предмети в залата, където ще е вашия рожден ден), възможност да се отделите от останалите гости и голямо разнообразие от игри.

E-motion Club е изключително подходящ със Зелената си зала именно за щури детски тържества. Залата се затваря само за вашия рожден ден и забавата започва. Озвучаването го избирате вие, украсата можем да направим според вашите предпочитания и идеи, а на телевизорите в залата може да върви любимото на децата детско филмче, снимки или каквото друго изберете.

Emotion club 453

Децата обичат да се маскират и карнавалът почти винаги и безотказно работи. Ако празнувате рожден ден на момиченце принцесите, русалките и феите са вашите герои. А ако е момче – то е ясно – супер героите, любимите самолети или пък друго.Поне за част от тържеството, защото няма нищо по-непостоянно от децата и на тях бързо им омръзва всичко.

А когато се наситят на карнавала – спокойно. Имаме решениетоX-BOX 360 Kinect и забавата продължава. X-BOX 360 Kinect е интерактивна игра, обособена в отделна зала, в непосредствена близост до Зелената зала. Чрез 3D motion сензори всяко движение на играча се улавя и пренася директно в играта. Така децата могат да са рамо до рамо с Мики Маус, Питър Пан, Мечо Пух, Пепеляшка и още много любими герои в зависимост от възрастта им.

3

А имате на разположение и билярд, и touch-screen маса, маса за интерактивни игри, която включва разнообрази от Не се сърди човече до Around In Space.

И не на последно място – какво е рожден ден без торта? Можете да разчитате на нашата кухня за това и да си спестите обикалянето за торта и притеснението за пренасянето и съхранението.

Остава да изберете менюто за малчуганите, а и за техните родители, които ще ги доведат. На каквото и да се спрете от богатото ни меню или пък да предпочетете да подготвим специален за вас кетъринг, можете да разчитате на първокласни свежи продукти, полезни за децата, приготвени с много внимание от нашите готвачи.

И в крайна сметка, най-страхотният рожден ден е на лице, а вие можете да се радвате на усмивката на лицето на малчугана ви, който, бъдете сигурни, цяла година ще помни този рожден ден. Чак до догодина, когато отново ще е специален.

8

wine
Standard

Каним Ви на по чаша вино в първата седмица на есента

Дегустация на вина от Винарска изба „Братя Минкови” на 25 септември

 

Виното е сред най-разпространените алкохолни напитки с от 7 до 15% алкохолност, предпочитани от милиони хора по цял свят, независимо дали към обяда, вечерята, десерта или по специален повод (по-често пенливите вина).

 

Дали заради невисокото съдържание на алкохол или пък заради изискания  елегантен вид – еденици са хората, които не консумират нито един вид вино.

 

А те са много – освен бели, червени, оранжеви и розета, пенливи, искрящи и непенливи, сухи, полусухи и т.н. и т.н, вината вътре във всяка категория се дялят на сортове – шардоне, сира, траминер, ризлинг, каберне совиньон, мерло, пино ноар и стотици други!

 

Интересно е, че абсолютно всяко вино може да бъде подложено на лабораторни изследвания и да се установи неговата алкохолност, захарност, обща киселинност, относително тегло и фенолна запасеност, но те не са показателни за качеството и вкуса. При еднакви стойности на две изследвани вина те могат да имат съвършено различни вкусови качества. Разбира се, да не забравяме и индивидуалните особености и възприятия на отделния човек, реакцията на вкусовите рецептори, асоциациите, които прави за едно и също нещо и т.н.

 

Обонятелните ни рецептори могат да възприемат по-голяма гама от аромати, отколкото са думите в българския език. Точно затова при описанието на едно вино се разчита на все още ненапълно стандартизирани термини и начини на изразяване. Това е световна практика. С други думи – професията на сомелиерите никак не е лека и не е просто забавна, а си е доста отговорна и важна, за да можем всички ние винаги да се наслаждаваме на перфектно вино, независимо от повода.

 

И все пак – когато си избираме вино не разчитаме винаги на експертите, нали? И няма как да е така, разбира се. Как избирате виното, което купувате? Какво гледате? Знаете ли как да дегустирате виното си, когато Ви го поднасят в ресторанта?

 

Каним Ви при нас, в E-motion Club, където заедно „да надникнем в тайната градина“ на Винарска изба „Братя Минкови“.

 

На 25 септември (четвъртък) освен че ще опитаме от първокласните им вина от сортовете шардоне, сира и каберне совиньон ще научим и малките тайни на изкуството да опитваме и да се наслаждаваме на вина.

 

Очакваме Ви в 19.30 часа в Английския ни салон да открием новия сезон на дегустации в E-motion Club.

 

Вход: 20 лв.

За резервации: 0888 88 62 40

Покана за дегустация на вино

 

Haagen Dazs
Standard

Haagen-Dazs вече е в E-Motion Club

Ако сте истински ценители на изкушението наречено сладолед, то Вие със сигурност познавате Haagen-Dazs – най-добрият сладолед в света! Ако името не Ви е познато – каним Ви да се запознаете и Ви гарантираме, че това ще е една невероятно вкусна среща, тържество за всичките Ви сетива.

Ако Haagen-Dazs не Ви говори нищо, това няма да е толкова чудно, защото доскоро той въобще не се внасяше в България. От миналата седмица E-Motion Club има удоволствието и честта да е едно от двете заведения в страната, които го предлагат в менюто си.

Haagen-Dazs

Историята на този сладолед започва през 1961 година, когато Рубен Матус решава да направи висококачествен сладолед само от най-чисти и истински съставки – мляко, сметана и жълтъци, без каквито и да било консерванти. Първоначално се предлагат само три класически вкуса – ванилия, шоколад и кафе. Благодарение на превъзходните вкусови качества на Haagen-Dazs, славата му бързо се разнася из цял Ню Йорк и през 1976 година се появява и първият специализиран магазин на марката. Матус сам измисля името на марката си, така че да има датско звучене (поне според него), защото тогава Дания е имала репутацията на най-добрият млекопроизводител в света, а той търси асоциация с продукта си. Дори първите етикети са с нарисувана контурна карта на Дания. В крайна сметка името никак не е датско, защото в датския няма нито умлаут, нито сричка от zs, но очевидно предприемчивостта му е успяла и до днес Haagen-Dazs и синоним на пълномаслен млечен сладолед по цял свят.

Във времето компанията променя единствено логото си и запазва стриктната си политика да използва само истински и свежи продукти, а не заместители. Сладоледът няма консерванти или изкуствени подсладители, които са толкова вредни за човешкото здраве, както и оцветители. С времето компанията развива разнообразието си от вкусове, като за всеки един донася продуктите си от различни краища на света в търсене на най-високото качество – ванилията идва от Мадагаскар, ядките макадамия от Хавай, а шоколадът, разбира се, от Белгия. Нищо чудно, че любовта към Haagen-Dazs идва с първата лъжичка!

Тази марка сладолед е изключително некомерсиална и попада в премиум клас продуктите, така че едва ли ще видите реклама, но веднъж опитате ли го… гарантираме Ви, че няма да погледнете друг сладолед.

Haagen_Dazs

В E-Motion Club в момента можете да се насладите на вкусовете Ягодов чийзкейк, Белгийски шоколад и Пралина и сметана, всеки в индивидуална опаковка от 100 мл. Не се подвеждайте пo малката на глед опаковка, защото тя е измамна. Лисата на вода под формата на ледени кристали и изкуствени субстанции намалява обема за сметка на качеството. Кой би избрал замразена вода пред първокачествен сладолед заради обем, който дори не е задоволителен и въпреки че сте изяли голямо количество, пак изпитвате глад за още? Познато усещане, нали?

При Haagen-Dazs на първо място е качеството. Така че, който и вкус да изберете, ще се изумите на плътния кадифен вкус на млечен сладолед и премерената до съвършенство сладост, които Ви доставят истинско блаженство! Какво остава за нас, освен да Ви го сервираме с любов?

E-motion Club_Party
Standard

Рецепти срещу стреса

Поредни плашещи статистики:

 

13% от заетите у нас са изложени на стрес на работното си място е заглавието на публикация в Economy.bg, която завършва със следната информация:

Около 13% от заетите лица смятат, че са изложени на фактори, които могат да повлияят на психичното им здраве, като за 89% от тях основният фактор е напрежението поради недостиг на време и претоварване с работа.

Всеки пети в стрес на работното място пък е заглавието на публикация във в-к Монитор. Допълнение към информацията там е:

Данните показват, че между 30% и 50% от хората отсъстват от работа заради влошено емоционално състояние.

 

Ако потърсите, ще намерите още много подобни данни.

Но по-добре не!

 

Да се фокусираме върху нещо позитивно, с което можем да елиминираме стреса и да се чувстваме по-добре – забавления!

Екипът на E-motion Club разработи специална услуга, с която да помогнем на отговорните работодатели на направят нещо специално за своите служители – „Рецепти срещу стреса“ („Рецепти“).

E-motion Club Party

„Рецептите“ включват:

-          Вкусна и разнообразна храна;

-          Отлични напитки;

-          Игри и забавления (билярд, снукър, дартс, touch-screen маси за интерактивни игри, Xbox 360 Kinect, интерактивна игра, в която тялото ви се сканира и ви пренася директно в играта, където вие се превръщате в супер герой или поп звезда).

Единственото, с което се съобразяват комбинациите, са личните предпочитания на клиентът.

 

Какво всъщност представляват „Рецептите“?

Това са ваучери на  различни стойности, които компанията-работодател закупува и предоставя на своите служители. Стандартните стойности на ваучерите, които Ви предлагаме, са 20 лв., 50 лв. и 100 лв. Но при желание от Ваша страна, можем да договорим други възможности.

 

Клиентите могат да ги ползват за всичко – игри, бар и храна; по всяко време, всеки ден от седмицата.

Ваучер с фиксирана стойност е изключително подходящ вариант, когато компанията иска да поощри свой служител за определени заслуги или постигнати резултати.

 

Като наши специални клиенти, всички Ваши служители ще могат да ползват преференциални условия и цени, ако искат да празнуват личен празник – рожден или имен ден. Детайлите се уточняват индивидуално и в зависимост от заданието – Emotion Bar & Play Club може да предложи съответна отстъпка.

 

С услугата „Рецепти срещу стреса“ ние Ви помагаме:

-          Да се позициониране и утвърдите като добър работодател;

-          Да се намали стреса на Вашите служите и съответно да се повиши тяхната работоспособност;

-          Да се осигури за Вашите служители чувство на удовлетворение, че свършената от тях работа е била оценена и възнаградена, а това гради лоялност към работодателя и висока мотивация за постигане на още по-добри резултати в работата.

 

За допълнителна информация и за да направите запитване – потърсете Тихомир Тодоров (Тел: 0887 60 52 75; E-mail: tihomir@emotionclub.bg).

Standard

Препоръчваме ви огромна доза смях с легендарните Монти Пайтън

След фурора, който предизвика гостуването на “Ало, Ало” в България, сега българските зрители имат възможност да видят на екран още едни невероятни комедийни таланти.

За първи път след повече от 30 години легендарните МОНТИ ПАЙТЪН ще се съберат отново заедно на сцена!

 

Спектакълът Monty Python Live (mostly) се излъчи директно от лондонската O2 Arena на 20 юли, и сега ще може да бъде видян в избрани киносалони в цял свят.

Monty Paython

Непосредствено след това шоуто ще бъде предложено и на българските фенове – с ексклузивни прожекции в Дом на киното / Dom na kinoto в програмата на „София Филм Фест в парка – Маймунарника” и във Фестивален и конгресен център – Варна. Премиерата ще бъде на 31 юли в Дома на киното!

 

Ето и датите на ВСИЧКИ прожекции:

31 юли – Дом на киното – 19,00 часа

5 август – ФКЦ Варна – 19,00 часа

7 август – Дом на киното – 19,00 часа

12 август – Маймунарника – 21,00 часа

13 август – Маймунарника – 21,00 часа

14 август – Дом на киното – 19,00 часа

16 август – Дом на киното – 19,00 часа

19 август – Дом на киното – 19,00 часа

 

За повече информация следете страницата на Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест във Фейсбук!

Monty Python poster BG_70x100

Snooker
Standard

Снукър турнир за любители на 19 юли

Лято е, но много от нас все пак не са на море, а в София.

Но и тук формите на забавление никак не са малко, особено в E-motion Club :)

 

За да разнообразим съботния ви ден на 19 юли, организираме Снукър турнир за любители.

Турнирът ще започне в 11 ч., като жребият ще се тегли на място, преди началото.

Форматът ще бъде 2 от 3 /финал 3 от 5/.

 

Такса за участие: 10 лв.

Комплмент от E-motion Club за всички участници: кафе и безалкохолно.

 

Препоръчителното, но не и задължително, състезателно облекло за снукър се състои от тъмни обувки, тъмен панталон и фланелка с яка.

 

Присъединете се към Facebook събитието – тук.

За заявка на участие и за въпроси: 0888 886 240

 

За вдъхновение – вижте интервюто с Ивайло Пеков, който направи фурор на Европейското първенство по снукър :)

Standard

Вечер на диалектите 2 – с Ивайло Захариев и Димитър Живков на сватба във Враца

След като с Деница Шопова и Мус „се разходихме до морето“ и вече сме далеч по-подготвени за разговори с местни хора в Бургас, Варна и околностите, е време да вдигнем летвата и във втората Вечер на диалектите да обърнем внимание на Северозападна България.

 

С актьорите Ивайло Захариев и Димитър Живков „ще отидем на сватба“ във Враца. Разбира се, гостите на сватбата ще са от най-различни населени места от цялата околност :)

 

Всички сме чували трудни за произнасяне и за превеждане думи и изрази от този край на България, но повярвайте, има още много с какво да бъдете изненадани.

Самият Димитър Живков е от Враца и това е един от неговите любими култови врачански лафове: Кое а тавА, къде Оди нощно време по керемидите, яде на бабичките щипките и каа “ЖМДРЪЦ” – па тавА а маждрамУняк.

 

Събитието е второто от поредица Вечери на диалектите, с които искаме да покажем богатството на българския език и да Ви осигурим забавление, докато си припомняме и разказваме непреведими от български на български език срещи и разговори.

От екипа на Секцията за българска диалектология и лингвистична география, част от Института за български език към БАН отново ни помогнаха с подготовката, за което им благодарим.

 

Дата: 16 юли (сряда)

Начало: 20:00 ч.

Адрес: ул. „Йерисалим“ 1, E-motion Club, Chesterfield залата

Вход – свободен!

 

Нека Ви представим специалните гости – те са били състуденти в НАТФИЗ и се радваме, че с нашата Вечер на диалектите ги срещаме по един така хубав повод :)

Ivailo Zahariev 2Ивайло Захариев нашумя с ролята на доброто ченге Мартин в сериала „Под прикритие“. Завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. В момента е актьор на свободна практика. Дебюта си на екрана прави с филма “Номер 1″ на режисьора Атанас Христосков и продуциран от БНТ. Друг филмов проект, в който участва е “Пистолет, куфар и три смърдящи варела” на режисьора Георги Костов.

Освен на телевизионни и кино проекти, Ивайло се посвещава и на театрални такива. Участва в „Железният светилник”, спектакъл на Великотърновския театър „Константин Кисимов“ и в „Агенти“, спектакъл, продуциран от Шуменския театър „Васил Друмев“. С тези два спектакъла пътува много из страната и се среща с хора от най-различни населени места.

 

Dimitar Zhivkov

Димитър Живков е от Враца :) и също е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. Той е част от трупата на Сатиричния театър в София. Но е работил и в театрите в Сливен и Стара Загора. Играе в сериалите “Недадените” и “Отплата”.

Носител е на наградата на Аскеер 2013 в категорията „Изгряваща звезда” за ролите на г-н Димитров, Здравко, Бабата, Взводния, Снайпера, Анна, Йоцко, Веси, Баце Мише, Спас Певеца, Стрина Милетка в авторския си моноспектакъл „Живак“ Текста, посветен на особения светоглед, манталитет и чувство за хумор на врачани, написва сам.

Ivaylo Pekov
Standard

Интервю с Ивайло Пеков, който направи фурор на Европейското първенство по снукър

Ивайло Пеков е 20-годишен състезател по снукър, който направи фурор на съвсем скоро провелото се в София Европейско първенство по снукър за мъже. Той зае 9-то място в турнира от общо 98 състезатели.

Освен това Ивайло Пеков показа сериозна състезателна психика с победата си с 5:4 срещу шотландеца Гари Томсън след като в началото губеше с 4:0. Самият Ивайло споделя във фейсбук профила си за този мач „Луд мач, пълен с много драма, в който нито за момент не се отказах!!! За обрата много помогнаха и двете серии от 52 и 51, които направих.“ След тази славна победа над един от фаворитите на Европейското първенство по снукър в София Гари Томсън (Шотландия), Ивайло се превърна в единствения български представител на осминафинал в категорията при мъжете.

Последва загуба с 1:5 от англичанина Ник Дженингс и така Ивайло остана 9-ти в този турник, но показа класа и че тепърва ще има много какво да видим от него.

Тренирал е в Club DeNiro, в родния Пловдив, а откакто е студент в София – тренира в E-motion Club.

Ето какво разказва той за страстта към снукъра и възможността да играе с толкова силни съперници на Европейския турнир.

 

1.    Как се запали по снукъра?

Преди 7-8 години, гледайки състезания по телевизията. По това време снукърът не беше популярен в България, но се впечатлих от играта, от състезателите, от джентълменското съревнование. Разбрах, че в кварталния клуб разполагат със снукър маса и реших да пробвам. След това си купих лична щека и така започна всичко.

 

2.    Кой оказа най-голямо влияние върху снукър кариерата ти?

Може би … родителите ми, защото този спорт е доста скъпо удоволствие и без тях едва ли щях да се справя.  А индиректно – моят идол Рони О’Съливан, велик и неповторим състезател!

 

3.    Кои са според теб най-важните качества за успех в този спорт?

Самоконтрол, дисциплина, постоянство, пространствено мислене, точност и …късмет.

 

4.    Сега, когато вече поотшумя емоцията от Европейския турнир – какво означава за теб възможността да се съизмериш като играч на европейско ниво?

Много е трудно, защото нямаме нито техните условия за тренировки, нито техните треньори. Но въпреки всичко, винаги ми е приятно да участвам в подобни турнири. Имам възможността да се съпоставям с различни състезатели и да се представям достойно.

 

5.    Как успя да пребориш Гари Томсън и да обърнеш резултата от 0:4 на 5:4?

Показах страхотна психика и воля за победа. Не се отказах дори при този резултат (0:4). Концентрирах се върху собствената си игра и с малко късмет успях да обърна резултата. Беше доста драматичен мач :)

Ivailo Pekov_Gary Thomson

6.    Последният ти двубой в турнира, с Ник Дженингс беше определен като крайно драматичен. Каква беше причината за това?

Това беше един от най-натоварените дни на турнира, понеже имах два мача в един ден. Първият ми мач беше обратът от 0:4 до 5:4, който продължи повече от 4 часа и просто нямах достатъчно време да се възстановя за следващата ми среща. На почивката на втория ми двубой имах нужда от няколко допълнителни минути, за да бъда напълно готов за следващите фреймове, но за съжаление съдията не прояви разбиране и вместо да отправи предупреждение ме наказа със служебна загуба на една игра.
Последваха жалба, обяснения, втора жалба, пак обяснения и т.н. Можеше да бъде интересен и този двубой, но … уви.

Ivaylo Pekov

7.    Какви са ти снукър плановете оттук нататък?

Есента ще започне новият ранкинг-турнир, след това октомври месец – „България Оупън”, турнир от световните серии по снукър PTC.

 

8.    А извън снукъра – какво учиш в университета и смяташ ли да го превърнеш в професия?

Студент съм втора година в УНСС, икономика. Все още е рано да говоря със сигурност, но определено възнамерявам да продължа в тази насока.

 

9.    Кой друг спорт ти е любим?

Тенис, волейбол, футбол. Харесвам и се интересувам от всички спортове.

 

Екипът на E-motion Club пожелава на Ивайло все повече успехи, интересни двубои и все същата страст към аристократичната игра – снукъра.

Standard

Празнувай рождения си ден в E-motion Club

Знаете ли, че в E-motion Club можете да отпразнувате рождения си ден при специални условия?

 

Нека ви дадем някои идеи как празникът да стане специален и за Вас, и за Вашите гости:

 

1. Нетипичният и разчупен интериор винаги е добра идея за едно страхотно парти с приятели. А какво ще кажете, ако една и също локация може да ви предложи 4 различни решения? Празникът може да се проведе, където предпочитате:

-       на удобно сепаре в Голямата зала;

-       в изключително уютната обстановка на Chesterfield залата;

8573

-       на високи масички, до библиотека с книги в Зелената зала;

Emotion club 449

-       а през лятото – в прохладната и красива градина.

E-motion Garden 2014

Може да си резервирате определен брой места или цяла зала. Chesterfield и Зелената зала често се наемат целите за частно парти. Така Вие и Вашите гости сте отделени от останалите посетители на клуба и съвсем спокойно можете да дадете воля на емоциите и вълненията :)

2. Ходили ли сте на скучно парти? Вероятно да. И не искате и Вашeто да е такова, нали? Ако нямате представа с какво да забавлявате гостите си, ние имаме предложение. Независимо в коя зала изберете да празнувате – там са нашите  разнообразни игри:

Emotion club 218

-   билярд;

-   снукър;

-   дартс;

-   тъч масите (от „Не се сърди човече“ и „Монополи“ до Black Jack и Around in space);

E-motion club X box 616

 

-   X Box 360 Kinect – интерактивната игра, която завладя света; чрез 3D motion сензори тялото на играчите буквално се сканира, всяко движение се пренася директно в играта и Вие се превръщате в супер герой, поп звезда или спортен състезател (X box залата е обособена, но до нея най-лесно се стига от Зелената зала).

3. И разбира се, стигнахме до един от основните въпроси за всеки домакин – хапването. Какво? Колко? Дали всеки да си поръчва сам или? В E-motion Club можете предварително да поръчате храната и напитките и да разчитате на нашия екип да Ви посъветва каква комбинация ще се хареса на гостите Ви. Имаме опит с доста частни партита и специални събития и можем да Ви помогнем и за оптимален баланс цена – качество. Можете да разгледате богатото ни меню тук и тук. А тук –  специалната селекция с отлежали уиски брандове, които поднасяме в Chesterfield залата.

4. Колко голямо ще е тържеството Ви? Ако имате повечко гости – имайте предивд, че билярдните и снукър маси могат да бъдат покрити и да бъдат използвани като маси за подреждане на кетъринг и напитки. Така оптимизираме мястото и се получава много удобно.

 DSC_0014 (2)

5. Видео поздравления за рожденика? Най-скъпите ви моменти заедно в една презентация? Снимки или видео от последния Ви рожден ден, ваканция или друго важно събитие? Разбира се! Във всяка зала, а и в градината, има телевизори и възможност за поставяне на голям екран и мултимедиен проектор. Ако резервирате Зелената зала само за Вашия празник – на телевизорите можете да гледате, каквото Вие пожелаете.

6. Балони, цветя, гирлянди? Можете изцяло да разчитате на нас да украсим според Вашите предпочитания и насоки, а може и да ни оставите да творим.

 

Всички други съвети и хрумки ще споделим на гостите, а не на рождениците – те трябва да бъдат изненада :)

Emotion club 477
Standard

Вечер на диалектите с Деница Шопова и Мус – да се подготвим за лятото на морето

Случвало ли ви се е да не разберете думите на местни хора в отдалечени на родното ви място град или село?

Със сигурност. Всички сме имали възможност да се убедим колко е богат българският език.

Понякога случките наистина са много комични и дълго след това ги разказваме на приятели и познати.

Предлагаме ви на 22 юни (неделя), от 19 ч. заедно с актьорите Деница Шопова и Мустафа Масърлиев – Мус да се подготвим за лятото на българското черноморие. Ще проверим как общуват хората от София и Бургас и има ли шанс за разбирателство между Гоце Делчев и Варна :) Разчитаме и на всички гости да споделят по някоя забавна случка.

Събитието е само първото от поредица Вечери на диалектите, с които искаме да покажем богатството на българския език и да се забавляваме, докато си припомняме и разказваме непреведими от български на български език срещи и разговори.

Благодарим за подкрепата и помощта за тази инициатива на екипа на Секцията за българска диалектология и лингвистична география, част от Института за български език към БАН.

 

Дата: 22 юни (неделя)

Начало: 19:00 ч.

Адрес: ул. „Йерисалим“ 1, E-motion Club, Зелената зала

Вход – свободен!

Смях – гарантиран!

Denica Shopova 4

Деница Шопова е родена в София и е водеща актриса в Националният Музикален театър.  За ролята й в „Края на дъгата“ медиите писаха „Джуди Гарланд се прероди на „Раковски“. Гледали сме я и в “Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”, ”Исус Христос суперзвезда” ,Искри от Бродуей” , Българи от старо време”, Цигански барон”, Веселата вдовица”, Аладин с Денко Проданов, Стефан Рядков, Весела Делчева и др.”. Деница е определяна като универсална актриса – тя може всичко – пее, танцува и влага много страст в ролите си.

MusМустафа Масърлиев – Мус е роден в Гоце Делчев. В момента изучава Актьорско майсторство за драматичен театър в ЮЗУ “Неофит Рилски” Благоевград. Първата му изява пред публика е още на 11 годишна възраст. Споделя, че енергията, с която го зареждат изявите пред публика, е неописуема. Възхищава се на българските актьори от старата гилдия, но не подражава на никого.

Част от ролите му са Съпругът в “Хоровод” от Артур Шницлер; Алеко в “Цигани” от А. С. Пушкин; Бенедикт в “Много шум за нищо” от Уилям Шекспир; Д-р Чапман в “Далавера за леваци” от Майкъл Куни. Участвал е на Интернационален театрален фестивал в Серес, Гърция през 2012 и 2013 година.